حقوق معلمان آموزش و پرورش چقدر است؟ + {جدول پایه سنوات 1402}
نوشته شده توسط : مشاور ارشد

خیلی ار افراد علاقه‌مند هستند که بعد از اتمام تحصیل، وارد شغل معلمی شوند و بدون شک اصلی‌ترین سوالی که برایشان مطرح میشود، این موضوع است که حقوق معلمان آموزش‌ و پرورش چقدر است؟ ما در این مقاله به بررسی کامل حقوق معلمان آموزش و پرورش میپردازیم و همچنین عواملی که باعث افزایش حقوق شغل معلمی میشوند را بررسی میکنیم. با ما تا انتهای مقاله از ایران تحصیل همراه باشید تا به تمام سوالات شما در رابطه با این شغل پرطرفدار پاسخ داده شود.

حقوق معلمان آموزش و پرورش در سال 1402

در پاسخ به این سوال که حقوق معلمان آموزش و پرورش چقدر است؟ باید به این موضوع توجه کنیم که عوامل مختلفی مانند سابقه‌کاری، میزان تحصیلات، سختی‌کار، نوع مقطعی که معلم در آن تدریس میکند و امتیاز رتبه‌بندی معلمین میتواند در میزان دریافتی فرد تاثیر‌گذار باشد. اما به طور کل در سال جاری، حداقل دریافتی معلمین 7 میلیون و 300 هزار تومان درماه، اعلام شده است؛ که این عدد در سال جدید قابل افزایش است. رتبه معلمین از جمله تاثیرگذار‌ترین عوامل در میزان دریافتی این شغل است که طبق طرح جدید اعلامی اکثر فرهنیگیان در رتبه‌های دو و سه قرار میگیرند. در زیر به مهم‌ترین عواملی که در این رتبه‌بندی مهم است میپردازیم:

  • پیشینه تدریس معلم
  • معلم باید ساعت‌های ضمن خدمت را گذرونده باشد
  • معلم باید دارای صلاحیت‌های سه‌گانه معلمی باشد

در کل رتبه معلمین به پنج طبقه تقسیم میشود  که حقوق معلمین ارتباط مستقیمی با رتبه او دارد. معلمین با سابقه کاری 24 سال با داشتن شرایط دیگر،  در رتبه 5 قرار میگیرند که بالا‌ترین رتبه در طبقه بندی ذکر شده است. در ادامه به این سوال که حقوق معلمان آموزش و پرورش چقدر است و چه عواملی باعث افزایش حقوق معلمین میشوند میپردازیم.

تاثیر رتبه بندی در حقوق معلمین

همینطور که اشاره کردیم دریافتی  معلمین ارتباط مستقیمی با رتبه و جایگاه تعیین شده برای دبیران دارد به عبارتی در سال‌های قبل، حقوق معلمین بر مبنا عوامل مختلفی بررسی میشد؛ اما  پس از تصویب قانون رتبه‌بندی معلمین، معیار حقوق و افزایش حقوق دبیران بر اساس رتبه آن‌ها سنجیده میشود، هرچند که هدف از رتبه‌بندی معلمین صرفا بالارفتن حقوق نیست؛ اما در اصل از مهم‌ترین علل در افزایش حقوق محسوب میشود. معلمان از ابتدای فعالیت خود در طرح رتبه‌‌بندی قرار میگیرند. برای طرح رتبه‌بندی معیار‌هایی وجود دارد که دبیران متناسب با این معیار‌ها میتوانند در این رتبه‌بندی قرار بگیرند؛ مهم ترین عوامل تاثیر‌گذار برای رتبه‌بندی معلمین را در زیر بررسی میکنیم:

  1. داشتن تجربه کاری
  2. کسب شایستگی عمومی
  3. داشتن شایستگی تخصصی
  4. و در نهایت داشتن شایستگی حرفه‌ای

معلمین باید در نظر داشته باشند که حداقل سابقه کاری برای ورود به طرح رتبه‌بندی 2 سال است؛ پس شرکت در آزمون رتبه‌بندی، صلاحیت‌های معلمین بررسی و در صورتی که تمام صلاحیت‌های ذکر شده برای ورود به این طرح را داشته باشند، گواهینامه ورود به رتبه‌بندی برای آنها صادر میشود.

قانون رتبه‌بندی معلمان که توسط شورای توسعه مدیریت تصویب شده است و توسط وزارت آموزش و پرورش اجرا میشود؛ در اصل با هدف بالا رفتن کیفیت آموزش در سطح کشور شکل گرفته است؛ ولی در اصل یکی از عوامل تاثیر گذار در افزایش حقوق محسوب میشود؛ در جدول زیر به افزایش حقوق فرهنگیان بر مبنا رتبه‌بندی میپردازیم.

رتبه حقوق پایه معلمین افزایش دریافتی حقوق نهایی
1 5 میلیون و ششصد هزار تومان 45 درصد 8 میلیون و 120 هزارتومان
2 5 میلیون و ششصد هزار تومان 55 درصد 8 میلیون و 680 هزار تومان
3 5 میلیون و ششصد هزار تومان 65 درصد 9 میلیون و 240 هزار تومان
4 5 میلیون و ششصد هزار تومان 75 درصد 9 میلیون و 800 هزار تومان
5 5 میلیون و ششصد هزار تومان 95 درصد 10 میلیون و 920 هزار تومان

پس به عبارتی افزایش حقوق معلمین بر اساس رتبه آن‌ها که از رتبه یک تا رتبه پنج متغییر است؛ میتواند افزایش داشته باشد.

شرایط ورود در آزمون رتبه‌بندی

باید در نظر داشته باشیم که این آزمون در دو مرحله برگزار میشود که قسمتی مربوط به آزمون اول و قسمتی مربوط به آزمون دوم است؛ تمام اشخاصی که مشمول نظام رتبه‌بندی هستند میتوانند برای بالا‌رفتن درجه و جایگاه خود، در این آزمون شرکت کنند. زمان برگزاری این آزمون در سایت فرهنگیان به آدرس ltms اعلام میشود و علاقه‌مندان برای ورود به این آزمون باید در زمان اعلام شده در سایت این سازمان اقدام به ثبت نام نمایند.

متقاضیان پس از شرکت در آزمون در صورتی که حداقل نمره 80 را کسب کنند در بالا‌ترین رتبه یعنی رتبه پنج قرار میگیرند؛ و در صورتی که موفق به کسب نمره 50 شوند در رتبه یک قرار میگیرند.

باید اطلاع داشته باشید که معلمین از طریق گوشی تلفن همراه خود میتوانند در آزمون رتبه‌بندی شرکت کنند و هر داوطلب یک بار فرصت شرکت در آزمون را دارد.

تفاوت معلمین رسمی با معلمین حق‌التدریس

شاید شما هم کلمه معلم حق‌التدریس را  زیاد شنیده باشید، اما اطلاع دقیقی از شرایط این عنوان شغلی نداشته باشید، اگر قصد ورود به شغل تدریس را دارید پیشنهاد میکنم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. در یک تعریف ساده باید بگوییم به معلمانی که به جهت جبران کمبود معلم توسط آموزش و پرورش، جذب میشوند بدون اینکه تعهدی برای استخدام آموزش و پرورش داشته باشند؛ معلم حق‌التدریس گفته میشود.

اولین تفاوت معلم حق‌التدریس با معلم رسمی در میزان حقوق دریافتی است؛ به عبارتی میتوان گفت معلم حق‌التدریس از امکانات کم‌تری نسبت به معلم رسمی برخوردار هستند.  معلمین رسمی از امنیت شغلی بیشتری نسبت به معلمین حق‌التدریس برخوردار هستند و نگرانی قرارداد و یا اتمام قرارداد خود را ندارند.

منبع: حقوق معلمان آموزش و پرورش





:: بازدید از این مطلب : 104
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 فروردين 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: